Ons assortiment, ambacht in lekkers!
Onze zorgvuldig samengesteld assortiment is ontwikkeld op basis van traditie, bakkersambacht en traditionele bakkersrecepten. Elk product is gemaakt met onze toewijding aan kwaliteit en heerlijke smaken. Bekijk ons aanbod en vind gedetailleerde beschrijvingen waarmee je watertandend weloverwogen keuzes kunt maken. Of je nu op zoek bent naar dagelijkse verwennerij, ambachtelijke bakkerstrots of gewoon iets lekkers, wij bieden voor ieder wat wils.
Het verhaal van onze speculaas
Van de Ven’s Bakkers Speculaas
De liefde tussen bakkerszoon Adrianus van de Ven en ‘mulders’ dochter Antonetta Coppens, is ruim 100 jaar later nog steeds te proeven in Van de
Ven’s Speculaas. Zoon Jan van de Ven trouwde zelf ook een dochter van de ‘mulder’ (Cornelis Roozen, Moergestel) en bakte in zijn Haarense bakkerij decennialang deze lekkernij volgens beproefd recept.
Kleur, geur, vorm, smaak en brosheid, alles moest tot in perfectie kloppen voordat het zijn naam mocht dragen.
Duizenden Van de Ven’s Speculaas gingen warm over de toonbank tot in de verre regio.
Ruim een halve eeuw later vond (klein)zoon Ton van de Ven de originele receptuur terug en bakt samen met Harrie Rutten – telg uit de
bekende Tilburgse banketbakkersfamilie – opnieuw deze lekkernij. Verkrijgbaar bij Brabantse specialiteitenzaken.